Algemene voorwaarden MOBO partyverhuur
De algemene voorwaarden van MOBO partyverhuur.
1. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle door MOBO partyverhuur, nader te noemen: de verhuurder, aan de huurder, nader te noemen: de huurder, gedane aanbiedingen, alsmede op alle door de verhuurder met de huurder gesloten overeenkomsten. Door de huurder gehanteerde andersluidende voorwaarden worden uitdrukkelijk van de hand gewezen en binden de verhuurder niet, behoudens indien en voor zover de verhuurder daarmee uitdrukkelijk schriftelijk mee heeft ingestemd. Eventuele afwijkingen van deze voorwaardendoor de gebruiker te eniger tijd toegepast ten voordele van de huurder geven laatgenoemde nimmer het recht zich daarop later te beroepen of de toepassing van zulk een afwijking als vaststaand voor zich op te eisen.
Prijs
2. De prijzen en prijsopgave zin steeds vrijblijvend tenzij de prijs uitdrukkelijk is overeengekomen.
3. Overeenkomsten komen eerst tot stand door schriftelijke orderbevestigingen van MOBO partyverhuur of feitelijke uitvoering door MOBO partyverhuur van de verhuur.
4. De door MOBO partyverhuur opgegeven prijzen luiden in euro’s inclusief de BTW, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders aangegeven.
Annuleringsbeleid
5. Annulering van de overeenkomst door de huurder is mogelijk onder behoud van onze annuleringsvoorwaarden en dient schriftelijk te geschieden. Het moment waarop de Verhuurder het schrijven ontvangt is beslissend voor het moment van annulering. In geval van annulering is de huurder: 0% van de overeengekomen prijs verschuldigd, bij een annulering, die 14 dagen ligt voor de dag van uitvoering. 25% van de overeengekomen prijs verschuldigd bij een annulering, die tussen de 14 en 2 dagen ligt voor de dag van uitvoering. 100% van de overeengekomen prijs verschuldigd bij een annulering die de dag voor uitvoering ligt of op de uitvoering-dag zelf valt.
6. Annulering door de Verhuurder:
• De verhuurder heeft het recht te allen tijde de overeenkomst te
annuleren dan wel het tijdstip van verhuur te wijzigen. De huurder heeft in dit geval geen recht op schadevergoeding uit welke hoofde dan ook.
• Bij slecht weer heeft de Verhuurder het recht de overeenkomst volledig te annuleren ( bij een springkussen is dit met windkracht 5 of hoger).
Betaling
7. Betaling dient contant of per pintransactie te geschieden bij het ter beschikking stellen van de huurmaterialen. Betaling van de bijkomende kosten op grond van het vuil, beschadigd, niet of te laat afleveren van gehuurde materialen, waaronder emballage, dient contant of per pintransactie te geschieden bij het retourneren van de gehuurde materialen. De Huurder ontvangt achteraf een factuur voor de bovengenoemde kosten.
8. De beslissing om per bank te betalen is voorbehouden aan de verhuurder. In dat geval dienst de betaling op de rekening te staan voordat de aanvang van huur plaats vind.
Uitvoering
9. Bij uitvoering van de overeenkomst is verhuurder gerechtigd tot ter beschikkingstelling van geringe afwijkende soortgelijke huurmaterialen, zonder dat dit grond voor ontbinding van de overeenkomst oplevert.
10. Indien de huurder de huurmaterialen zelf afhaalt, kan dit alleen op de overeengekomen dag op de overeengekomen tijd. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Alle door de Verhuurder bezorgde huurmaterialen worden op de door huurder opgegeven plaats van bestemming naast de auto gelost.
Verzekeringen
11.De gehuurde materialen zijn tijdens bezit van huurder niet verzekerd. Huurder dient hier zelf zorg voor te dragen.
Reclames
12. De huurder dient op het moment van ter beschikkingstelling van de huurmaterialen te controleren of de zaken beantwoorden aan de overeenkomst en dient eventuele gebreken onmiddellijk, althans binnen 1 uur na in ontvangstneming, gespecificeerd schriftelijk aan de verhuurder te berichten. Vanaf het moment van in gebruik nemen van de huurmaterialen vervalt het recht tot reclameren.
Aansprakelijkheid
13.De verhuurder is slechts aansprakelijk voor directe schade die is veroorzaakt door haar opzet of grove schuld. Ieder aansprakelijkheid van de verhuurder is beperkt tot de netto factuurprijs.
14. Schade in welke vorm dan ook ontstaan aan/in de grond door het verankeren van het gehuurde aan de werkplek zin voor rekening van de huurder.
15.Vanaf het moment van terbeschikkingstelling tot aan retourname van de huurmaterialen waaronder emballage is de huurder volledig aansprakelijk voor verlies, beschadiging, breuk en iedere kwaliteitsvermindering van de huurmaterialendoor welke oorzaak dan ook en zij gehouden alle hieruit voortvloeiende schade aan de verhuurder te vergoeden. De schade wordt door telling bij aankomst in het magazijn van verhuurder door verhuurder vastgesteld. De telling van de verhuurder is voor partijen bindend.

16.Indien bij terbeschikkingstelling op verzoek van huurder de huurmaterialen o peen andere plek dan de werkplek ter beschikking moeten worden gesteld, komt alle schade die ontstaat naar aanleiding van de uitvoering van dit verzoek voor rekening en risico van de huurder.
Overmacht 17.
Onder overmacht wordt verstaan omstandigheden die de nakoming van de
verbintenis verhinderen en die niet aan Verhuurder zijn toe te rekenen.
Onder overmacht wordt in ieder geval begrepen: ernstige prive kwesties
waaronder sterfgevallen en ziekte, stormachtig weer en/of windkracht 4+,
(transport)vertragingen, geen of onvolledige aflevering door huurders van
Verhuurder, niet voorziene stagnatie bij toeleveranciers of andere derden,
stakingen, algemene vervoersproblemen, en het niet kunnen verkrijgen
van voor de nakoming van Verhuurder van de Overeenkomst benodigde
zaken of diensten.
Ontbinding
De verhuurder heeft in de hieronder omschreven gevallen het recht de
overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling geheel of gedeeltelijk, met
onmiddellijke ingang te ontbinden, dan wel de uitvoering van alle reeds gesloten
overeenkomsten of gedeelten daarvan, die op dat moment nog moeten worden
uitgevoerd, op te schorten totdat volgens hem voldoende zekerheid is gesteld:
1.indien de huurder één of meer van zijn verplichtingen niet, niet tijdig of niet
behoorlijk nakomt;
2.indien de huurder in staat van faillissement geraakt of surséance van betaling
aanvraagt, een akkoord aanbiedt of anderszins insolvabel blijkt;
3.indien nakoming van de overeenkomst ten gevolge van overmacht blijvend
verhinderd of bemoeilijkt wordt, dan wel(verdere)uitvoering door de verhuurder
redelijkerwijs bezwaarlijk is.
In geval van ontbinding als hiervoor bedoeld is de verhuurder nimmer tot welke
vorm van schadevergoeding dan ook gehouden. De huurder is gehouden de
verhuurder te vrijwaren ter zake van eventuele vorderingen van derden, die ten
gevolge van de ontbinding ontstaan. In geval van ontbinding, als bedoeld in 1 is
de huurder gehouden alle reeds door de verhuurder gemaakte kosten terstond te
vergoeden en ze verder schadeloos te stellen door betaling van de dag huur van
de gehuurde artikelen, onverminderd het recht van de verhuurder om volledige
schadeloosstelling te vorderen.
Geschillenbeslechting en Rechtskeuze
Op de overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Alle
geschillen betreffende de totstandkoming, de uitleg of de uitvoering van deze
overeenkomst of daaruit voortvloeiende nadere overeenkomsten zullen voor
zover behorende tot de competentie van de Arrondissementsrechtbank bij
uitsluiting worden beslist door de rechter van het arrondissement waarbinnen de
verhuurder is gevestigd. Een geschil is aanwezig, indien één der partijen zulks
stelt.